Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kuidas saab GoWorkABit töötajate leidmisel abiks olla?

Sa oled ettevõtja ning hädas töötajatega. Täpsemalt nende leidmisega. Töötajaid on mõistagi igal pool, ent selliseid, nagu sinul vaja läheb, mitte kunagi. Vähemalt sel hetkel, kui sa uusi inimesi tööle otsid.

GoWorkaBit aitab seda probleemi lahendada. Me töötame sadade ettevõtetega, kes meie abiga häid inimesi tööle leiavad. Küll päevaks, küll kuuks, küll aegade lõpuni. Ehk täpselt nii kauaks, kui neil vaja on. 

Üks selliseid ettevõtteid on Weekend Eesti OÜ – edukas ja kiiresti arenev jalatsite ja riiete jaemüügiga tegelev kauplustekett. Esimene WeekendShoes kauplus avati 2007. aastal, tänaseks on neid tubli 11, nii Tallinnas, Tartus, Rakveres, Jõhvis, Raplas, Paides, Pärnus, Võrus kui ka Valgas.

Anu Pajula on Weekend Eesti müügijuht ning GoWorkaBiti hea koostööpartner. Püüdsime Anu abiga aimu saada, milliste probleemidega ühes moodsas Eesti ettevõttes inimeste värbamisel ning töö korraldamisel kokku puututakse. 

1. Kuidas on Weekend Eestis töö korraldatud?

Weekendil on kauplused, ladu ja e-pood. Kuna meil on klienditeenindus, siis töötame keskustes meile ettemääratud lahtiolekuaegadel. Kasutame summeeritud kvartaalset tööajaarvestust.

Kui teenindaja soovib, siis on meil võimalik 8-tunniseid tööpäevi pakkuda. Enamus teenindajad, kes töötavad 11 tundi avatud kaupluses, soovivad teha pikki tööpäevi, et rohkem vabu päevi saada.

Lõunapausid arvestatakse tööaja sisse ja on tasustatud. Kaupluses teeb juhataja kvartaalse tööaja plaani, mida ta iga kuu lõpus korrigeerib ja seejärel töötajale järgneva kuu graafiku teada annab. Töötaja saab valida endale vabu päevi.

Meie kaupluses, laos ja e-poes jagatakse ülesandeid töötajate tugevusi arvestades. Juhataja vormistab nädala ja päeva tööplaanid, mis muudavad töötajate päeva lihtsamaks. Meie firmas on juhtimissüsteem, kus protseduurireeglid on kõigile nähtavad ning küsimuste korral saab igal hetkel vastuse.

Kaupluse juhatajad osalevad teenindusprotsessides ja on osa meeskonnast. Nad teevad kõike koos ülejäänud töötajatega, on eeskujuks kontakti võtmisel, teenindamisel ja muude ülesannete lahendamisel. Weekendi laos ja e-poes kehtib sama reegel. Tagatoa kontrollivaid juhatajaid meil pole. Juhataja suunab ja motiveerib ning kui on vaja midagi kontrollida, õnnestub see ühise töö käigus. 

Puhkused planeeritakse meie ettevõttes aasta alguses terveks aastaks, vastavalt kehtivatele reeglitele. Kui puhkuseplaan on kinnitatud, lisatakse see ühisesse kausta kõigile nähtavale. Puhkepäevi, vabu päevi ning ka kohustusi on võimalik vajaduse korral alati jooksvalt muuta.

Meie ettevõttes koheldakse inimesi sõbralikult ja südamega!

2. Millised on suurimad töötajate värbamisega seotud mured teie ettevõttes?

Kuna kauba saabumise ja hooaja vahetusega jaotub töö ebaühtlaselt, siis on raske ette näha ajalist perioodi, et tähtajaliselt töötajaid värvata. Keeruline on pikalt ette näha töötunde ja sõlmida tähtajalisi lepinguid. GoWorkaBitis saame teha endale tublidest töötajatest grupi ja neile kiire hetke tekkides sõnumi saata. Nii saame endale töötaja, kes on meil juba eelnevalt käinud ning väljaõppe läbinud. 

3. Kuidas on GoWorkaBit teid siiani kõige paremini aidanud?

GoWorkaBit on aidanud meil asendustöötajaid leida. Kõik käib kiirelt, sõbralikult ja mugava rakenduse kaudu. GoWorkaBiti klienditeenindajad on abivalmid ja reageerivad alati nobedalt, kui mõni olukord lahendamist nõuab.

Kui meil on näiteks vaja  järgmiseks päevaks töötaja leida, siis ka pealelõunasel ajal kuulutades saame enamjaolt kindlad olla, et järgmiseks päevaks hea inimese leiame. GoWorkaBit on lahendanud meie tööjõuprobleemi hooaja vahetusel ehk siis, kui töökoormus ettevõttes kasvab.

Kuna kaubad saabuvad hooajal suurtes kogustes ja need on vaja kiiresti vastu võtta ning ette valmistada, siis aitavad nobedad abikäed kauba saabumist kauplustesse kiirendada. Viiruste perioodist rääkimata – sel ajal on asendustöötajate leidmine GoWorkaBiti toel eriti suureks abiks.  

4. Mis on teie ettevõttes tänu GoWorkaBitile lihtsamaks või paremaks muutunud?

Asendustöötaja leidmine on muutunud efektiivseks ja kiireks. Me ei pea enam ressursse värbamisele kulutama. Piisab kuulutuse ülespanekust ja peagi on hea töötaja leitud ning tööle kutsutud. 

5. Milliseid teenuseid olete GoWorkaBitis kasutanud?

Oleme kasutanud tööampsu ja multiampsu teenust – klienditeenindaja kauplusesse ja laotöötaja kaubaga tegelema.

6. Millist infot esimesena vaatate, kui kandidaadi GoWorkaBiti profiili uurite?

Klienditeenindaja puhul uurime eesti keele oskust ja iseloomustust. Me tahame näha, kas inimene soovib kliente sõbralikult teenindada. Samuti pöörame tähelepanu tagasisidele firmadelt ja ampsude tühistamiste arvule. Laotöötaja puhul vaatame iseloomustust, eeldame kiirust ja nutikust. Samuti jälgime tagasisidet firmadelt ja tühistamiste arvu.

7. Kuidas olete korraldanud uute ajutiste töötajate vastuvõtu ja väljaõppe?

Ajutise töötaja võtab kaupluses või laos vastu töötaja, kes teda vastavalt ametile juhendab: näitab ette tööülesanded ning selgitab meie eesmärke ja ootusi. Vajaduse korral töötab uue inimesega esmalt koos, hiljem jälgib ja küsib, kuidas sujub.